DALŠÍCH 200 MILIONŮ KORUN NA POZEMKOVÉ ÚPRAVY

15.6.2019

V průběhu června se uskutečnila schůzka Martina Hrdličky, předsedy představenstva a Jaroslava Cibulky, výkonného ředitele s Martinem Vrbou, ústředním ředitelem Státního pozemkového úřadu. Jednání přineslo celou řadu pozitivních zpráv:

Ministerstvo zemědělství uvolnilo dalších 200 milionů korun na projekty pozemkových úprav, z čehož vyplývá, že nedojde k posunu úhrad za již provedené práce.

V průběhu léta 2019 bude vypsáno přibližně 100 dalších výběrových řízení na projekty pozemkových úprav. Vedení APG je přesvědčeno, že tato zakázková smršť odradí některé uchazeče od nabízení prací za nereálně nízké ceny. Ceny projektů by měly kopírovat nárůst ceny práce na pracovním trhu a měly by umožnit solidním dodavatelům realizovat kvalitní dílo.

Vedení APG dlouhodobě podporuje snahu SPÚ o stabilní zajištění financí na projekty v příštích letech.

Dne 10. června se v prostorách SPÚ ČR konalo jednání Koordinační skupiny pro pozemkové úpravy. S ohledem na závěry tohoto jednání Martin Malec (vedoucí pracovní skupiny Pozemkové úpravy a předseda dozorčí rady APG) spolu ostatními členy pracovní skupiny vypracovali podněty pro další hodnotící kritéria na hodnocení veřejných zakázek vypisovaných SPÚ.

zobrazit Všechny zprávy